Elfiebos / Elfiebos Nieuws                                                                                                   volgende >
terug

Op bezoek bij onze prachtige Bomen PlantPlek

Februari 2021

van links naar rechts: Karabauter, Heleen, Sofie met Elfie en Besje, Roos(zittend) en Linda Nouws, kersverse eigenaar van 't Beleef & bewonder Bos.

 

Lekker struinen

Afgelopen woensdag 6 november was de grote dag: we hebben samen met Linda Nouws gestruind door 't Beleef & Bewonderbos in het Brabantse Rucphen, waar de 1.000 bomen van het Elfiebos geplant gaan worden. Linda is sinds 1 december eigenaar van dit bos en vertelde ons tijdens de wandeling over haar plannen voor het bos; 'Het wordt een multifunctioneel bos, met veel bomen en planten waarvan je kunt oogsten en er komen ook speciale bomen waar je lekker in kunt klimmen..' 'Jaaaa!' roepen Karabauter en Sofie in koor.

'En we hebben van een omgezaagde boom al een mooi bankje gemaakt.' Linda laat het ons zien: een prachtige bank met uitzicht op het aangrenzende weiland. 'Dit is het Bankje van Ikke. Hier kun je even helemaal tot jezelf komen. In de zomer grazen hier de koeien, En we gaan hier allemaal wilde bloemen zaaien.' We zien het al voor ons.

Karabauter en Sofie: 'Dit is de Perfecte Plek voor onze 1.000 bomen!'

 

Verende voeten

Tijdens de wandeling over de verende bosgrond vertelt Linda de geschiedEnis van het bosperceel. 'De vorige eigenaren hadden het in 1961 gekocht en er de afgelopen 30 a 40 jaar weinig tot niets meer aan gedaan. Er is heel veel dood hout en nu nog weinig diversiteit. Ik wil er graag een echt Beleef & Bewonderbos van maken.'

Er is met hulp van vrijwiligers en deskundigen van de Voedselboskabouters (ervaringsdeskundigen die helpen met het opzetten van voedselbossen) al veel gewerkt in het bos van Linda. Met het omgezaagde dode hout uit het bos zijn paden aangeduid. Daar is nog niet veel op gelopen, dus de zachte grond veert onder onze voeten. 'Lekker!' vindt Sofie.

Er wordt al hard gewerkt in het Bos.

 

We houden jullie op de hoogte!

Volg ons op Elfie's eigen Facebookpagina. Dat is toch geweldig!
Op Instagram vind je Elfie ook: #datistochgeweldig
Het boek van Elfie wordt uitgegeven bij Uitgeverij Genoeg
Hier vindt je 't Beleef & bewonder Bos: Facabookpagina


geschreven door - 21-02-2022 12:35

laatst geupdate op : 01-04-2022 06:22

tags : elfiebos