et verhaal..
In het boek komen 28 hoofdstukken! Schrijfster Sofie (9 jaar) wist meteen dat ze 28 hoofdstukken wilde: "er komen avonturen in van een heel jaar, van januari tot december, en dan doen we dus 7 hoofdstukken per seizoen". Het zijn de avonturen van Elfie die ze met haar vrienden een jaar lang beleeft. Soms lees je ook stukjes in Elfie's dagboekje, bijvoorbeeld hoe ze Karabauter heeft ontmoet op het Eikeltjesfestival. Ze stonden daar heel toevallig met de tenten naast elkaar! 
Ze willen gaan trouwen maar eerst wordt Bebiefie geboren en tijdens een wandeling vinden ze zomaar een meisje in een bessenstruikje, genaamd Besje. Ze wil, na even nadenken, heel graag bij hen komen wonen in de Elfieboom. Omafie haakt een mooi jurkje voor Besje en zo gaan ze dan samen naar het huisje op de berg, waar Zetje hun zal trouwen. Dit schrijft Elfie erover in haar dagboekje:

 
''Lief dagboek
Zetje zei: ‘Jullie vinden elkaar zeker de allerliefste van de hele wereld?’ Karabauter zei: ‘Zeker!’ En ik zei ook: ‘Zeker!’ Toen waren we getrouwd.''

Een jaar lang avonturen, met liedjes als Zonnetje zonnetje, en Ik vind jou de allerliefste! En natuurlijk ook de gewone dingen zoals paaseitjes zoeken, een verjaardagsverrassing (die niet meteen helemaal goed gaat!) en samen kerstmis vieren. Tot wel een hele speciale oudejaarsavond. Waar alle elfen enthousiast tegen elkaar zeggen 'tot in het volgende boek!'.. nou dat beloofd wat!

Hieronder kun je een stukje door het boek bladeren: