et verhaal..
'In het boek komen 28 hoofdstukken!' De piepjonge schrijfster Sofie wist meteen wat ze wilde wilde in haar boek over de avonturen van Elfie en Karabouter: 'Er komen avonturen in van een heel jaar, van januari tot december, dus 7 hoofdstukken per seizoen. En je kunt ook stukjes uit Elfie's dagboek lezen!' En zo werd het precies het boek dat Sofie in haar hoofd had.
Elfie vertelt hoe ze Karabauter heeft ontmoet op het Eikeltjesfestival. (Ze stonden daar heel toevallig met de tenten naast elkaar...) Karabauter vraagt Elfie of ze met hem wil trouwen. Elfie zegt ja, maar eerst wordt Bebiefie geboren. Tijdens een wandeling vinden ze Besje, een meisje dat alleen woont in een bessenstruikje. Besje wil heel graag bij hen komen wonen in de Elfieboom. Omafie haakt een mooi jurkje voor Besje en dan gaan ze samen naar het huisje op de Gele berg, waar Zetje Elfie en Karabauter zal trouwen. Dit schrijft Elfie erover in haar dagboekje:

 
''Lief dagboek
Zetje zei: ‘Jullie vinden elkaar zeker de allerliefste van de hele wereld?’ Karabauter zei: ‘Zeker!’ En ik zei ook: ‘Zeker!’ Toen waren we getrouwd.''

Zo beleven de hoofdpersonen een jaar lang avonturen, ze zingen de liedjes die Sofie bedacht, zoals 'Zonnetje zonnetje', en 'Ik vind jou de allerliefste!' En ze doen leuke dingen, zoals paaseitjes zoeken, koekjes bakken (mét recept), leuke knutseldingen maken, een jarige verrassen (dat gaat niet meteen helemaal goed...) en samen kerstmis vieren. En tot slot is er een hele speciale oudejaarsavond, waar alle hoofdpersonen enthousiast tegen elkaar zeggen 'tot in het volgende boek!' Dat belooft wat!

Hieronder kun je een stukje door het boek bladeren: