elke kleuren kies je? Sofie weet dat altijd meteen en maakt dan voor oma Heleen een lijstje met kleurnummers. De kleurnummers die Sofie heeft gekozen worden vermeld in het boek en bij onze haakpatronen. Wij gebruiken katoenen haakgaren, zoals Catona, Catona Denim en Organicon van Scheepjes. Dit geeft een mooi en duurzaam resultaat. Je kunt natuurlijk zelf ook je eigen kleuren kiezen.
Alle patronen worden gehaakt met haaknaald 2,5*. Het haakwerk moet behoorlijk vast zijn, zodat er geen gaatjes ontstaan tussen de steken. Maak even een proeflapje en kies eventueel voor een iets dunnere haaknaald dan je gewend bent, als het haakwerk te los wordt met haaknaald 2,5. Gebruik je een dikkere of dunnere haaknaald en ander garen, dan worden de figuurtjes wat groter of wat kleiner, dat is niet erg: dat is toch geweldig! 
*Alleen voor Bebyfie wordt dunner garen en een dunnere haaknaald gebruikt.

Precies wat je nodig hebt 
Omdat we veel kleurtjes gebruiken en je van elk kleurtje vaak maar weinig nodig hebt - en vooral omdat we het zo superleuk vinden! - hebben we haakpakketten gemaakt, met daarin precies waar je nodig hebt om bijvoorbeeld Elfie of Karabauter te haken, compleet met oogjes, knoopjes etcetera. Er is ook een combinatiepakket verkrijgbaar met daarin het boek plus het pakket waarmee je Elfie kunt haken. Hou de website in de gaten (of abonneer je op de Elfienieuwsbrief): er komen steeds nieuwe haakpakketten bij.

Haakpatronen 
De haakpatronen van Elfie, Karabauter, Besje en Bebyfie staan allemaal in ons boek. De patronen zijn ook los verkrijgbaar. Van alle overige gehaakte figuren en spulletjes in het boek maken we ook patronen. Die vind je hier. Hou de website in de gaten (of abonneer je op de Elfienieuwsbrief): er komen steeds nieuwe haakpatronen bij.