Home / Boek / Nieuws & media / burgemeester-krijgt-boek
Bron: www.412tv.nl

Sofie (9) reikt eigen kinderboek uit aan burgemeester

De 9-jarige Sofie uit Oss heeft op dinsdag 12 oktober haar eigen kinderboek uitgereikt aan burgemeester Wobine Buijs. Het boek 'Elfie & Karabauter en de levende natuur' is een familieproject. De verhalen zijn allemaal door Sofie geschreven, maar ze maakte haar boek niet helemaal alleen. De foto’s bij de verhalen werden gemaakt door haar moeder: fotograaf Roos van der Sanden. En (bijna) alles wat er op die foto’s staat, werd gehaakt door Sofies grootmoeder: grafisch vormgever Heleen van der Sanden. Zij haakte niet alleen de popjes die Sofie had getekend, maar ook hun kleertjes en spulletjes. Zelfs de boterhammetjes met gebakken ei die ze eten, zijn gehaakt. Tot slot zette opa Piet van der Sanden – musicus – een paar liedjes van Sofie op muziek.

Op woensdag 13 oktober vanaf 14.00 uur vindt bij Boekhandel Derijks in Oss een bijzondere boekpresentatie plaats. Kinderen kunnen er een eigen boekje maken, er worden liedjes uit het boek gezongen en er is een haakworkshop.

Het Elfiebos
Met de officiële lancering van dit kinderboek wordt ook meteen de voltooiing van het Elfiebos gevierd. Het maakt deel uit van ‘t Beleef en Bewonderbos, een multifunctioneel Voedselbos voor jong en oud in het Brabantse Rucphen. In oktober plant Sofie hier de duizendste boom. Dan is het sprookje compleet en is het tijd voor het volgende boek.

Een eerder interview met Sofie en haar moeder vind je hier: https://www.412tv.nl/artikel/254/osse-sofie-8-inspirator-voor-kinderboek